Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κάντο όπως το Top Gear. H Toyota έστειλε 4 Hilux στην Ανταρκτική


Το Top Gear φαίνεται ότι εμπέει της αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η Toyota αποφάσισε να στείλει 4 Hilux ώστε να διασχίσουν την Ανταρκτική αφού βρέθηκαν στο πλευρό της αποστολής του Indian National Centre for Antarctic & Ocean Research. Συνολικά τα τέσσερα Hilux διένυσαν απόσταση μεγαλύτερη των 4.600 χλμ ενώ συνάντησαν θερμοκρασίες έως -56°C και ανέβηκαν σε υψόμετρο έως 3.400 μέτρα στο ταξίδι τους που διήρκησε ένα μήνα και ξεκίνησε από την Αεροπορική Βάση του Novo έφτασε μέχρι το Νότιο Πόλο και γύρισαν πάλι πίσω.

Φυσικά τα Hilux δέχτηκαν αρκετές αλλαγές από την Arctic Trucks, μια Ισλανδική εταιρεία με ειδίκευση στις μετατροπές τετρακίνητων Toyota. Ο κινητήρας παρέμεινε ο ίδιος, ο D-4D 3.0 λίτρων πετρελαιοκινητήρας αλλά το καύσιμο του ήταν το Jet 1A που περιείχε πρόσθετα λιπαντικά για να μην παγώνει, η ανάρτηση και το σύστημα μετάδοσης αναβαθμίστηκαν, το διαφορικό έγινε κοντύτερο, ενώ τοποθετήθηκε ένας γερανός, ένα επιπλέον σύστημα θέρμανσης καθώς και XL ελαστικά με χαμηλή πίεση.

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία με τα Hilux να πετυχαίνουν ρεκόρ κατανάλωση αφού χρειάστηκαν 50 λίτρα/100 χλμ και αν το νούμερο αυτό σου φαίνεται μεγάλο θα σου πω ότι είναι 5 έως 8 φορές μικρότερο σε σχέση με οποιοδήποτε ερπυστριοφόρο όχημα είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αφού όσο παράξενο και να σου φαίνεται το κόστος για ένα βαρέλι πετρέλαιο στην Ανταρκτική μπορεί να φτάσει και τα $10.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου