Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η «μαύρη εργασία» λαθρομεταναστών στο στόχαστρο


* ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Θα μπει φρένο στην «μαύρη εργασία» μη νόμιμων μεταναστών, ή για άλλη μια φορά οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα μείνουν στα χαρτιά επειδή έτσι «κάποιοι» βολεύονται και κερδίζουν χρήματα;  Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα θα ψηφιστεί ο νόμος που θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που απασχολούν παράνομους μετανάστες.

Καλές οι ποινές για να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων, αλλά και να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία από τις εισφορές. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά. Θα γίνονται οι έλεγχοι; Θα επιβάλλονται τα πρόστιμα; Θα πληρώνονται; Γιατί και οι πιέσεις από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και σε ανώτερα κλιμάκια είναι μεγάλες και τα συμφέροντα ακόμη μεγαλύτερα.

Κυρίως όμως για να τεθεί σε λειτουργία όλη αυτή η διαδικασία προϋποθέτει έναν καλά οργανωμένο και άρτια στελεχωμένο ελεγκτικό μηχανισμό. Με τις προσλήψεις να γίνονται με το σταγονόμετρο, τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν στο όριο ή κάτω αυτού, όσο και θετικός να είναι ο νόμος που θα ψηφιστεί, όσο και αν υπάρχει η διάθεση για την εφαρμογή του, αν δεν συνοδευτεί από επένδυση στον ελεγκτικό μηχανισμό, θα ακυρωθεί στην πράξη.


 πηγη:τελευταιες ειδησεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου