Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διακίνηση ναρκωτικών... με συνταγή γιατρού στις Σέρρες!

Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν γιατρό που έδινε παράνομες ιατρικές συνταγές σε χρήστες ναρκωτικών αλλά και δύο "πελάτες" του!

Οι αρχές είχαν πληροφορές για τον 37χρονο γιατρό που εκδίδει έναντι αμοιβής παράνομες ιατρικές συνταγές σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών πόλεων της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι στη συνέχεια διακινούν τα ναρκωτικά δισκία. Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση τον συνέλαβαν χθες κατά τις απογευματινές ώρες μαζί  με έναν 35χρονο κι έναν 41χρονο.

Ο 37χρονος γιατρός εξέδωσε παρανόμως συνταγή για άτομο το οποίο δεν ήταν παρών και αναζητείται από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ενώ την ίδια ώρα εντοπίστηκαν να εξέρχονται από το ιατρείο του οι δύο συλληφθήντες έχοντας μονόγραμμες συνταγές που εκδόθηκαν από τον ίδιο.


Οι δράστες προμηθεύτηκαν τις ιατρικές συνταγές έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των 90 ευρώ, οι οποίες εκδόθηκαν στο εξωτερικό ιατρείο του μέσω συνταγολογίων του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σερρών.


Στην έρευνα που ακολούθησε στο ιατρείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα μπλοκ μονόγραμμων συνταγών, εκ των οποίων τα τέσσερα του Ιατρείου του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σερρών, με στοιχεία ταυτότητας χρηστών ναρκωτικών ουσιών, έξι ανεκτέλεστες μονόγραμμες συνταγές του Ιατρείου του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σερρών που εκδόθηκαν από τον ίδιο, δυο σφραγίδες, εκ των οποίων η μια υπηρεσιακή, που ανήκουν στο Ιατρείο του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σερρών, είκοσι ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ, προερχόμενο από παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών δισκίων.


Στην κατοχή του δεύτερου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 8,1 γραμμαρίων, μία συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων, μία συσκευασία τριμμένου ναρκωτικού δισκίου μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων, τριάντα ένα δισκία διαφόρων σκευασμάτων.


Επίσης, σε βάρος του τρίτου δράστη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του νόμου Περί ναρκωτικών και για υπεξαίρεση.


Ο γιατρός είναι κατηγορούμενος για παράνομη συνταγογράφηση και ψευδή βεβαίωση, νόθευση και οι "πελάτες" για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρους τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

πηγη:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου