Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Λευκός Οίκος για την προειδοποίηση του Standard&Poor's

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, με δηλώσεις του σήμερα τόνισε ότι τυχόν αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει...το ανώτατο όριο του αμερικανικού δανεισμού θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να ζημιώσει την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας.

Η επισήμανση αυτή έγινε από τον εκπρόσωπο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αφού ο οίκος Standard&Poor's προειδοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ότι το αμερικανικό χρέος είναι πάρα πολύ υψηλό.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόιερ σχολίασε, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης αυτής του S&P's ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να κρατούν το όριο του χρέους ως όμηρο των κομματικών, αλλά και των διαιρετικών αντικειμένων (δημόσιας) συζήτησης».
«Η σημερινή προειδοποίηση από τον Standar&Poor's για το αμερικανικό χρέος καταδεικνύει ότι χρειάζεται μια επείγουσα, διακομματική δράση, για να πορευτεί το έθνος στον δρόμο της μείωσης των ελλειμμάτων του», τόνισε ο Χόιερ.

πηγη:newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου