Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνεχίζουν απτόητοι οι «Αγανακτισμένοι»


Ανανεώνουν το ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι» τη Τρίτη, ενώ αναμένεται να προβληθεί το γνωστό ντοκιμαντέρ Debtocracy-Χρεοκρατία.
Όλα αυτά μία μέρα μετά την έκτη συνεχόμενη μέρα των συγκεντρώσεων τους τη Δευτέρα, όπου οι συγκεντρωθέντες έδειξαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κρατώντας πανό και χτυπώντας συμβολικά μαγειρικά σκεύη.
Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, αλλά και ομάδες περιφρούρησης, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους.
Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση.
Πολλοί ήταν οι συγκεντρωμένοι και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ενώ καθημερινές είναι οι συγκεντρώσεις και στο Ρέθυμνο, όπου εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες, φοιτητές και οικογένειες ολόκληρες, δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στις 7 το απόγευμα. Σε συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων», όπως έχει καθιερωθεί να αυτοαποκαλούνται όσοι συμμετέχουν, έχουν αποφασισθεί διάφορες δράσεις και δρώμενα για τις επόμενες ημέρες ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες μέλη του κινήματος θα βρεθούν στις γειτονιές της Αθήνας για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν περισσότερους πολίτες.
Η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επίσης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» και με στόχο την «αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας» οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια το απόγευμα της Τρίτης στις 7 το απόγευμα με κεντρικούς ομιλητές τον Μίκη Θεοδωράκη και τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θ. Πελεγρίνη.
Θα μιλήσουν επίσης οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου