Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Άρση τραπεζικού απορρήτου για καταθέσεις στο εξωτερικό από το ΥΠ.ΟΙΚ

Σε άμεση άρση του τραπεζικού απορρήτου προχωράει το υπουργείο Οικονομικών για όσους το τελευταίο διάστημα σήκωσαν καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν σε
τράπεζες του εξωτερικού. Στόχος είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες».
Τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν από την Εφορία με βάση το «πόθεν έσχες», για να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα των λογαριασμών αυτών δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, που δηλώνουν οι εν λόγω καταθέτες τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, σύμφωνα με τα «Νέα».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσε από τη Βουλή τους φορολογούμενους αυτούς να προσέλθουν οικειοθελώς και να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, πληρώνοντας το φόρο που αναλογεί.
Όμως ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε πως το υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία τους ούτως ή άλλως.
Παράλληλα το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
«Είναι ευκαιρία όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει τα στοιχεία αυτά, γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα γίνουν», προειδοποίησε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου