Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι και γιατί παίζουν το σενάριο των εκλογών


Τις τελευταίες ώρες επανέρχεται το θέμα των πρόωρων εκλογών, κάτι το οποίο αποδίδεται στη διαφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για τα εργασιακά.



Κάποιοι άλλοι το συνδέουν με τη διπλή αναφορά του Σαμαρά από τις Βρυξέλλες προς τους Βενιζέλο και Κουβέλη, λέγοντας ότι «δεν αισθάνθηκα ποτέ μόνος στις Βρυξέλλες». Το συμπέρασμα αυτής της δήλωσης ήταν ότι υπήρχε ρήξη στα εσωκομματικά των τριών παρατάξεων και ήθελαν να δώσουν το στίγμα ότι κινούνται και οι τρεις μαζί.

Ωστόσο, το θέμα των πρόωρων εκλογών (εκτός του ότι αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις ως «πρόθεση της κοινωνίας») έχει και άλλες διαστάσεις:

Πρώτον, έχει ως στόχο τη συσπείρωση των βουλευτών που σκέφτονται να γίνουν «αντάρτες» όταν τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή με σημείο αιχμής τα εργασιακά. Εδώ υπάρχει το θέμα των βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που λένε ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις τα δυο κόμματα μπορεί να κινδυνέψουν να μην μπουν καν στη Βουλή ή να εισέλθουν έστω και οριακά, με ορατό τον κίνδυνο για τους περισσότερους να μην ξανακαθίσουν σε βουλευτικά έδρανα. Έτσι, θα έχουν κάνει την ηρωϊκή τους έξοδο.

Δεύτερον, υπάρχει το παιχνίδι των νταβατζήδων και των τραπεζιτών που μετά την εκταμίευση της δόσης, επιθυμούν ανακατατάξεις, μιας και το χρήμα θα είναι ζεστό και στην τσέπη τους.

Φυσικά, θέμα εκλογών δεν τίθεται κυρίως αυτή τη χρονική στιγμή, μιας και αυτή η κυβέρνηση δεν μετρά ούτε καν 5 μήνες ζωής και οι δανειστές θα μας βάλουν ..«βέτο»! Το πιο πιθανό σενάριο, με βάση το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι έρχεται ανασχηματισμός, κάτι που είναι γνωστό καιρό τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου