Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κ. Λάουκ, σύμβουλος της Α. Μέρκελ. Οι δυσκολίες για την Ελλάδα θα μειωθούν αν η χώρα αποχωρήσει από το Ευρώ!!!

Κουρτ Λάουκ: Οι δυσκολίες για τους Έλληνες θα μειωθούν αν η χώρα αποχωρήσει από το ευρώ
«H ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει η χώρα σας στο ευρώ», δηλώνει ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και σύμβουλος της Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ απαιτούνται θυσίες για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Λάουκ χαρακτηρίζει ως σημαντικό βήμα την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή, ωστόσο παραδέχεται πως υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα τα μέτρα.
Εκφράζει επίσης την απορία γιατί η τρόικα δεν ζητά περικοπές που αφορούν

τους πλούσιους Έλληνες. «Δεν γίνεται να τιμωρούνται μόνο οι φτωχοί στην Ελλάδα για την κακή διακυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια» δηλώνει ο Κουρτ Λάουκ.
Στην ερώτηση αν είναι διασφαλισμένη η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απαντά: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο πληθυσμός θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση, αν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Αν μείνετε στο ευρώ οι θυσίες και ο πόνος θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια, επειδή το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και έχετε συρρίκνωση του ΑΕΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 40%. Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ, θα δώσουμε χρήματα αλλά θα είναι για μια φορά και νομίζω ότι οι περισσότεροι ευρωπαίοι θα είναι πρόθυμοι να το κάνουν.
Πιστεύω ότι το βάρος, η απογοήτευση και οι δυσκολίες θα μειωθούν για τον ελληνικό λαό, αν αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ, καθώς θα μειωθεί ο χρόνος της ταλαιπωρίας, γιατί θα μπορέσετε να κάνετε υποτίμηση και να γίνετε πολύ πιο γρήγορα και πάλι ανταγωνιστική χώρα», καταλήγει ο Κουρτ Λάουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου