Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Καψόνι στην Τρόικα από τον Όλι Ρεν! Εξήρε τις μόνες εκτός μνημονίου μεταρρυθμίσεις!

Τρία χρόνια χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός στρατιές συμβούλων και τρόικες, για να έρθει σήμερα ο Όλι Ρεν και να πει τα καλύτερα για τις μοναδικές “ντόπιες” κινήσεις! Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (Σαλμάς) που την χαρακτήρισε μάλιστα από τις καλύτερες στην Ευρώπη και το ασφαλιστικό σύστημα που μεταρρυθμίστηκε επί Καραμανλή!
Απομένει το εύλογο ερώτημα: Γιατί πληρώσαμε τους φωστήρες του Παπανδρέου και της
Τρόικας με κάποια εκατομμύρια αφού οι προτάσεις τους είναι ανάξιες λόγου ακόμα και από τους εταίρους;

Η πιο θετική τοποθέτηση για τα βήματα που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς ήρθε από τον επίτροπο Όλι Ρεν, ο οποίος, αφού έκανε και αυτός λόγο για «ουσιώδη πρόοδο προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης της δόσης» -λέγοντας ότι τα λόγια συνοδεύτηκαν από αποφάσεις και πράξεις- έκανε αναλυτική αναφορά στα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά άλματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, ο Όλι Ρεν σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην Ευρώπη, το ασφαλιστικό σύστημα είναι τώρα σταθερό και η προσαρμογή των μισθών βρίσκεται εντός των στόχων. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει το διαρθρωτικό της ισοζύγιο κατά 13% του ΑΕΠ από το 2010, πολύ καλύτερα από τους στόχους που είχαν τεθεί με το πρώτο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου