Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος της συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας το 2013 προβλέπει η FT

Το τέλος της συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας το 2013 προβλέπουν οι Financial Times.Σε σχετικό άρθρο επισημαίνεται πως αν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη το 2011, στη συνέχεια το 2012, το 2013 και τώρα το 2015, υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους ίσως το 2013 η κατάσταση να εξελιχθεί διαφορετικά.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώτος λόγος είναι πως «το τελευταίο πακέτο μέτρων φέρνει την Ελλάδα εξαιρετικά κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι πολλαπλές αναδιαρθρώσεις έχουν, σε μεγάλο βαθμό, φρενάρει την αποπληρωμή του χρέους για αρκετά χρόνια».

Ο δεύτερος λόγος είναι πως τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος έχουν πλέον δρομολογηθεί και τέλος ο τρίτος λόγος είναι πως ένα μέρος του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον δημόσιο τομέα, έχοντας, όπως αναφέρεται, ανακτήσει ένα σημαντικό τμήμα της ανταγωνιστικότητας. Μάλιστα η εφημερίδα υποστηρίζει πως με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα ανακτηθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος της ανταγωνιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου