Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Επιστρέψτε τις καταθέσεις, ξεχάστε την αμνηστία

Να επιστρέψουν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες καλεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να περιμένουν «αμνήστευση» των πράξεών τους.

Ο υπουργός Οικονομικών αποκλείει πάντως οποιαδήποτε μορφή φορολογικής αμνηστίας για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό.
Κατά τα άλλα ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του 2013 είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και η επίσπευση όλων των απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία.
«Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε σε λειτουργία το νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης», προσθέτει.
Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα της ανεργίας των νέων, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «η οικονομία είναι ακόμη και αυτή τη στιγμή γεμάτη περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων τους κλειστές στους νεότερους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου