Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Για σκευωρία κατηγορεί ο Παπακωνσταντίνου τον Βενιζέλο

"Χονροκομμένη σκευωρία" χαρακτηρίζει την εξαφάνιση των συγγενικών του προσώπων από την αλλοιωμένη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Σε δηλώσεις του σε σημερινές εφημερίδες, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται ξανά οποιαδήποτε συμμετοχή στην αφαίρεση των ονομάτων, προσθέτοντας ότι "είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο".
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι δεν είναι ένοχος σε μια τόσο "χοντροκομμένη" υπόθεση ("κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;") μετατοπίζοντας τις ευθύνες στους επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και Γ.Διώτη (για τους οποίους επαναλαμβάνει ότι είχε δώσει εντολή να διερευνήσουν τα 20 ονόματα από την λίστα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις) και κυρίως στον αντικαταστάτη του, δηλαδή τον κ. Βενιζέλο: "Δυστυχώς η έρευνα σταμάτησε όταν έφυγα από το υπουργείο".
Η πολύκροτη υπόθεση της λίστας, η οποία δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να εμφανιστεί ότι ενδιαφέρεται για την εξιχνίαση σκανδάλων, αναμένεται να πυροδοτήσει δικαστικές και πολιτικές εξελίξεις. Η "Καθημερινή" προαναγγέλλει υποθέσεις "κάθαρσης" οι οποίες θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη: δίκη Τσοχατζόπουλου τον Μάρτιο, "πέντε συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο Γιάννου Παπαντωνίου που βρίσκονται οι περισσότερες σε στάδιο προχωρημένης δικαστικής έρευνας" καθώς και "νέες υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος, όπως αυτή του ΕΟΤ".
Όμως η εμπλοκή του άλλοτε ισχυρού τσάρου της ελληνικής οικονομίας, την παραπομπή του οποίου στο Ειδικό Δικαστήριο  θεωρεί σίγουρη το "Βήμα της Κυριακής" αφού τα κόμματα της συγκυβέρνησης συναινούν στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, εγκυμονεί και πολιτική αναταραχή, ιδίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει αποφασισμένος να μην γίνει "εξιλαστήριο θύμα", με την συνέντευξη του στο "Εθνος" να τελειώνει με προειδοποίηση προς τον κ. Βενιζέλο: "Η σπουδή (του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον διαγράψει-ΣΣ) μάλλον κάτι δείχνει. Θα ήθελα πάντως να τον διαβεβαιώσω, ότι η ιδεολογία και η ηθική μου στάση δεν τίθενται υπό την δική του κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου