Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας 14 - 20 Φεβρουαρίου 2013


Τι μπορούμε να παρακολουθήσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα; Ποιες νέες ταινίες φτάνουν στα σινεμά και ποιες πολυαναμενόμενες πρεμιέρες ξεκίνησαν να προβάλλονται και στη χώρα μας;


Σε λιγότερο από μισό μήνα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, η 85η Τελετή των Βραβείων Όσκαρ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αυτή είναι η περίοδος που κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες που είναι και υποψήφιες για τα μεγάλα βραβεία καθώς έτσι αποκτούν δωρεάν δημοσιότητα. Ειδικά αν η υποψήφια ταινία κερδίσει κάποια από τα πολλά μικρότερα βραβεία όπως οι Χρυσές Σφαίρες, τα SAG Awards και τα BAFTA (στα οποία σάρωσε πάλι το Argo), τότε κερδίζει μια έξτρα ώθηση στο box office. Φυσικά κυκλοφορούν και ταινίες που θέλουν να κλέψουν λίγη από την δόξα (και τους θεατές) των υποψηφίων.

Αυτή την εβδομάδα οι πρεμιέρες της Πέμπτης συμπίπτουν με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και με αυτή την ευκαιρία οι ρομαντικές ταινίες έχουν την τιμητική τους. Έτσι θα δούμε το υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας Les Miserables, την ρομαντική ελληνική παραγωγή Η Αγάπη Έρχεται στο Τέλος και την νέα περιπέτεια του Bruce Willis και πέμπτη ταινία στο franchise Die Hard, A Good Day to Die Hard. Επίσης σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών προβάλλονται και οι πιο σινεφίλ ταινίες ο Παράδεισος του Έρωτα και Το Χειρόγραφο της Σαραγόσα (Recopis Znaleziony w Saragossie) του Πολωνού σκνοθέτη Βόιτσεκ Χας.

Έτσι οι Οσκαρικές ταινίες μαζί με τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν παράλληλα, συνθέτουν ένα μωσαϊκό διασκέδασης και ψυχαγωγίας που κάνει την έξοδο για σινεμά ακόμη πιο ελκυστική αυτή την περίοδο. Στις αίθουσες λοιπόν, για να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ ή για να διαλέξουμε το δικό μας φαβορί στην Οσκαρική κούρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου