Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αλέξης (Τσίπρας) πάει στη Μόσχα


Ταξίδι στη... Μόσχα ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις επισκέψεις στο Βερολίνο, στη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ.
Προάγγελος του ταξιδιού στη Μόσχα ήταν το προχθεσινό τετ α τετ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, πρεσβευτή της Ρωσίας στη χώρα μας.
Στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε προχθές η ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία με αφορμή την «ημέρα των διπλωματών», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, διάρκειας μισής ώρας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα. Η ημερομηνία είναι ανοικτή, αν και όλα δείχνουν ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δύο μήνες.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ερικ Ρούμπιν, για δεύτερη φορά - η πρώτη ήταν στην Ουάσιγκτον. Αν και η συνάντηση κρατήθηκε «μυστική», σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε σε ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρούμπιν μετέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ανησυχία του για την έξαρση της ακροδεξιάς βίας στη χώρα μας.
Η συνάντηση με τον κ. Ρούμπιν προκάλεσε το καυστικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, καθώς επεσήμανε ότι «ταυτόχρονα με τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αμερικανό υφυπουργό Ε. Ρούμπιν, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την παρουσία του Αμερικανού υφυπουργού στην τελετή υπογραφής της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ».
Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό BBC χαρακτήρισε την κυβέρνηση Σαμαρά την «πιο δεξιά και ακραία» μετά τη μεταπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανιστόρητη τη θεωρία των δύο άκρων, η οποία, όπως επεσήμανε, είναι επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτίμησε πως σύντομα μέσα από τη ΝΔ θα βρεθούν πολιτικοί που θα βάλουν φρένο, ενώ έκανε θετικά σχόλια για τον προκάτοχό του στη ΝΔ (τον κ. Κ. Καραμανλή), γιατί όπως είπε ήταν γόνος μιας οικογένειας του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το κομμουνιστικό κόμμα.
Ο κ. Τσίπρας σε σχετικό ερώτημα τι θα έκανε για τη Χρυσή Αυγή και τους «αναρχικούς ληστές» εάν ερχόταν στην εξουσία, είπε ότι «θα εφαρμοστεί άτεγκτα ο νόμος, με μηδενική ανοχή απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής» και πως «θα ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της Αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης» και πρόσθεσε σε σχέση με τους αναρχικούς ότι «η βία είναι απολυταρχική πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου