Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αβραμόπουλος κατέλαβε την Πόλη!


Ολοκληρώθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην Άγκυρα, με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου αποφασίστηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, για συμβολικούς λόγους, με ταυτόχρονη πραγματοποίηση συνεδρίασης επιχειρηματικού συμβουλίου.


Αντικείμενο των επαφών του Έλληνα υπουργού ήταν η προετοιμασία της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Κατά το γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, με επικεφαλής τους υπουργούς Δ. Αβραμόπουλο και Α. Νταβούτογλου, συζητήθηκαν και λεπτομέρειες για μια σειρά συμφωνιών που πρόκειται να υπογραφούν το Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη. 

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι στην ουσία ομαλοποιήθηκε το κλίμα, μετά τις εντάσεις τον τελευταίο καιρό (ΑΟΖ, Θράκη, μουφτήδες), «καθάρισε» η ατζέντα και όπως σημείωναν έμπειροι διπλωμάτες, από εδώ και στο εξής η συνεργασία θα έχει αφετηρία όσα ενώνουν τις δύο πλευρές και όχι όσα τις χωρίζουν. 

Ως προς το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να μετάσχουν επιχειρηματίες από τις δύο χώρες. Ο κ. Αβραμόπουλος το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών ο κ. Αβραμόπουλος αναχώρησε για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου