Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Άγριος ξυλοδαρμός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του τεχνοκράτη Μέργου από τα ΜΑΤ


...την ώρα που οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό, έξω από το γραφείο του Μέργου.

Ο βουλευτής, πεσμένος στο έδαφος, συνέχισε να δέχεται χτυπήματα με γκλομπ, αν και τους έδειχνε την ταυτότητα του .. 
Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό στην είσοδο όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. 

Ο Κ. Μπάρκας τραυματίστηκε στο ... πόδι και έπεσε στο έδαφος. Άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να τον χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχνε την ταυτότητά του.

Έριξαν χημικά ακόμα και σε διερχόμενους.

10:05 - Περιπολικό και διμοιρίες των ΜΑΤ στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου.

Δεκάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στη Σταδίου και εισείλθαν στο γραφείο του Γ. Μέργου, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ».

Σε άλλο πανό στην είσοδο του κτιρίου αναφέρουν: «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Και στα δύο πανώ οι Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ καλούν στην απεργία της 20ής Φλεβάρης με το σύνθημα: «Ανατροπή τώρα»..

Η ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ:

Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου