Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι εξομολογήσεις του Κ. Σημίτη. Τι λέει για Σαμαρά, Βενιζέλο και την έξοδο από το ευρώ.


Τις σκέψεις του ξεδίπλωσε πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.


Ο Σημίτης εκτιμά ότι είναι αρκετά καλή η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θα καταφέρει να φθάσει δίχως αναταράξεις ως το τέλος του 2013.  Ο Σημίτης υποστηρίζει ότι η διακαής επιθυμία της Μέρκελ είναι να μην υπάρξουν επικίνδυνες αναταράξεις στην Ελλάδα ως τις γερμανικές εκλογές και με αυτή την οδηγία βαδίζει η Ελλάδα. Πιστεύει ότι αμέσως μετά είναι πολύ πιθανό ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όσο για τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι τον Ιανουάριο του 2014 η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινότητας και πως σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα έβγαινε από το ευρώ ενώ η ίδια έχει την προεδρία.

Με λίγα λόγια ο Σημίτης εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος και έχοντας εμπιστοσύνη στον Σαμαρά. Εντελώς αντίθετη γνώμη έχει για τον Βενιζέλο γι΄αυτό δεν παέι και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τις δικές του πιθανότητες «επιστροφής» δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά δεν προτίθεται να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική ζωή της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου